Hej alla!

När jag var på landet hittade jag en bok som hette ”Kompisboken” av Lin Hallberg. Jag har läst ungefär 45 sidor så nu ska jag berätta vad de sidorna handlar om.

Den handlar om en tjej som heter Klara. På julen får hon en julklapp av hennes mormor-en kompisbok. Hon tycker den är fin, men det är bara ett problem. Hon har inga kompisar. Klara går in på sitt rum och börjar skriva om klasskompisarna. Hon börjar med populära Auriel, alla tjejer vill vara henne och alla killar vill ha henne. Men hon är ihop med Karim, Karim är den som bestämmer, så är det bara. Om han ber hans kompisar om pengar ger de pengar till honom utan att få något tillbaka. Den nya killen Anton vill också komma in i det coola killgänget men ingen vågar vara snäll mot honom innan Karim har bestämt sig om han är cool nog.

Det ska anordnas en talangjakt på skolan där Karim bestämmer att de coola ska vara ”Backstreet boys”. Först säger han att Anton får vara med men efter några dagars betänketid kommer han fram till att Mario får platsen istället…

Hur ska osynliga Klara hitta kompisar och kommer Anton få vara med i Karims ”Backstreet boys”?

Jag tycker att den är bra men den är för lite yngre barn. Det finns fyra böcker i samma serie. Kompisboken, Bästisboken, Svikarboken och Kärleksboken. När jag är klar med denna boken kommer jag läsa en av de andra.

Av: Sofia Kuylenstierna, 6D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s