Hej!

Nu har jag läst halva boken av ”Trollkarlen från Oz” som är skriven av Lyman Frank Baum. Den är jättebra men den skiljer sig ganska mycket från filmen. (I min recension ska jag jämföra boken med filmen och se vilken som var bäst) Men nu ska jag först recensera det jag har läst av boken så läs vidare!

Dorothys hus rycktes upp av en tornado och landade på ett konstigt ställe. Där fanns det lilleputtar, häxor och trollkarlar. En god häxa som hette häxan Nordan berättade att det fanns fyra häxor i hela landet. Tre goda och två onda, men nu fanns det bara en ond kvar för den ena onda häxan hade dött precis när Dorothys hus landat på henne. Sen fanns det Oz och häxan syd som var goda.

Häxan Nordan sa också att om Dorothy ville komma hem måste hon ta sig till landet Oz och trollkarlen Oz, han kunde göra alla önskningar uppfyllda. Dorothy var tvungen att gå dit själv, men på vägen träffade hon en fågelskrämma, en plåtman och ett lejon som också ville komma till landet Oz för att träffa trollkarlen. De vill ha mod, ett hjärta och en hjärna. Så de begav sig dit tillsammans. När de äntligen var framme hos trollkarlen sa han att de måste döda den sista elaka häxan för att få sina önskningar uppfyllda. Ska de lyckas döda häxan Västan?

Sen har jag inte läst mer. Den är väldigt spännande och det händer oväntade saker hela tiden. Jag rekommenderar den än så länge! 👍😉

Av Sofia Kuylenstierna, 6D

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s