Hej!

Min sommarläsning har varit att läsa ut J.K. Rowlings femte bok om den unga trollkarlen Harry Potter.

Huvudpersonen är så klart Harry. Alla person- och miljöbeskrivningar ger en tydliga bilder i huvudet om vad som händer och man kan lätt följer med i hela handlingen.

Okej, så allt börjar med att Harry utför magi utanför skolan, detta är inte tillåtet, så han får åka på rättegång på trolldomsministeriet i London. Men han klarade sig för att han var i en livshotande situation. På rättegången var en kvinna vid namn Dolores Umbrige som kommer att ha stor betydelse senare i boken .

Men det är på själva skolan Hogwarts allt sätter igång. Det är Harrys femte år på skolan och då görs alla proven, typ som nationela prov i vår verkligent. Umbrige som var på Harrys rättegång har börjat som lärare i ”försvar mot svartkonst”. Hon gillar inte Harry för att förra läsåret så såg Harry när den onda trollkarlen Voldemort återupstod och det är det som Umbrige vill dölja för alla.

Harry börjar så småningom drömma om Voldemort och ser saker som han inte borde. En gång drömde han att Harry bästa kompis pappa blev attackerad på mysteriedepartimentet på ministeriet och det hände också på riktigt.

Efter ett tag så bildar Harry, Ron och Hermoine en grupp som kallas för DA, men resten får ni läsa själva.

Jag ger boken 10/10 möjliga stjärnor.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s