Tjabalooba bloggen! På 1 vecka har jag läst ut 5 böcker och håller på att läsa 2 nu. Så det kommer komma mycket recensioner!  Men nu ska jag recensera!

Boken heter ”Miss Peregrines hem för besynnerliga barn” (engelska: ”Miss peregrine’s home for peculiar children”). Det finns även film som heter samma sak men filmen är på engelska så den heter ju då Miss peregrine’s home for peculiar children. Jag har sätt filmen och såg den före jag läste boken. Boken för mig är förvirrande.. Asså filmen är det bästa jag varit med om! Jag har SERIÖST sett den 100 gånger (Minna du fattar vad jag menar..) men boken.. njaaaa.. Boken kom ut före filmen och har et annat koncept eller vad man säger än filmen. Aja?

Boken är skriven av Ransom Riggs och kom ut kom ut 7 Juni 2011. Boken handlar om Jacob (Jake) som hittar sin farfar död i en skog där han bor. Precis innan han dör säger hans farfar Abe att Jake ska åka till ön och hitta barnhemmet och fågeln. På en walesisk ö hittar han barnhemmet och dras in i ett farligt äventyr.

Jag förstår ju vad den ska handla om men när jag sett filmen blir jag förvirrad av skillnaderna mellan boken och filmen. Exempel på en skillnad: I filmen finns det en tjej som heter Olive och har typ eldkraft och så finns det en annan tjej som heter Emma som har luft som kraft och typ är kär i Jake. Men i boken är hon som är Emma i filmen då heter hon Olive och har eldkraft..??? Blir så förvirrad? Det fanns fler förvirrande skillnader så jag ger boken 3/5 poäng.

Vill sååå gärna göra en recension på filmen MEN detta är ju en bokblogg! 😉

SEEE YAAAAAAA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s