Heeej! 👋😇➰   Nu har jag börjat läsa Familjen Bliss och den mystiska bagerifabriken. Boken är skriven av Kathryn Littlewood och översatt av Caroline Bruce. Det är den tredje boken av serien Familjen Bliss. Boken kom ut år 2016 så den är relativt ny. Jag har läst den första boken av serien som heter Familjen Bliss magiska bageri. Jag påbörjade också att läsa bok två, Familjen Bliss och den Förtrollade Kokboken. Boken verkar passa dig som gillar att läsa för boken är ganska tjock, 300 sidor! Vi börjar med vad Prologen handlade om (en prolog är en kontext och ger bakgrundsdetaljer till en berättelse):

Prologen handlade om att Rosemarys, Roses, dröm gått i uppfyllelse. Hon hade blivit världens mest berömda bagare. Hon var den yngsta personen som vunnit Frankrikes baktävling Gala des Gâteaux Grands. Och innan det så hade hon besegrat sin moster, kändiskocken Lily Le Fay efter att ha försökt ta familjens magiska kokbok. Men eftersom hon vunnit Frankrikes mest kända baktävling så är hon ju såklart känd. Utanför hennes hus stod det mängder med journalister, fotografer och många fler. Hon är så trött på att baka, det är det sista hon vill. Hon säger: ”Jag önskar att jag aldrig behöver baka igen”. Och man ska vara försiktig med vad man önskar sig.. Dom får sedan ett brev där det står: ” I enligt med paragraf 213 i Amerikanska företagsföreningen ska detta affärsetablissemang omedelbart UPPHÖRA MED SIN VERKSAMHET.”

Och sen handlade 4 kapitelsidorna om att det gått 27 dagar sen deras konditori stängts men Roses mamma, Purdy är trött på att det är stängt och bestämmer sig att öppna konditoriet igen. Men Roses pappa, Albert, säger att de inte ska det för då bryter de mot lagen. Och Balthazar tror att det är Lily som ligger bakom att de fått stänga, men Rose vet varför de fick det.

Dessa sidor var riktig bra! Jag tror boken är bra och att den passar mig (jag gillar att baka😜)!

  Framsidan och rubriken tycker jag passar för det är liksom flygande cupcakes på framsidan som verkar lite mystiskt för cupcakes brukar inte flyga?

Tack för du läste detta inlägg! Glöm ej o gilla och kommentera alla fans! YALLABYE! Juste, svara på dessa innan du lämmar detta inlägg! 👇

4 reaktioner till “Prolog och 22 sidor av Familjen Bliss och den mystiska bagerifabriken.

  1. Tja Paulina👋👋👋
    Hahaha jag har alla 3 böckerna hemma och jag tycker att dem e sååå bra.
    Kul att du hade gjort den lilla omröstningen. Jag kanske själv ska prova på de någon gång❤️❤️❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s