Halleå Halleå!

Jag har börjat läsa en bok som heter ” Född som hjälte”. Det är den första boken från serien ”Percy Jackson”. Det finns 4 till böcker vad jag vet. Jag är just nu på kapitel 5 och den är såååå spännande.

I min förra skola läste jag ungifär halva boken. Så nu när jag såg den i bibloteket här, tog jag den direkt. Vad jag kom ihåg var den nog en av mina favorit böcker. Så jag tror värkligen att jag ska läsa dem andra av serien.

Det handlar om en kille som heter Percy Jackson som har ADHD och dyslexi. Han går på en skola som heter Yacy Academy som är en privat internatskola för problembarn. Percy hade iallafall en vän, han heter Grover. Dem gick i sjätte klass. Percy har alltid hamnat i trubbel med en av dem andra eleverna. Hon heter Nancy Bobofit, den fräkniga. rödhåriga kleptomantjejen.

Men en gång när Yancy skolan skulle på utflykt till Manhattan, tjugoåtta störda elever och två lärare satt nu i en gul skolbuss påväg till Metropolitan Musem of art för att kolla på gamla grekiska och romerska prylar. Percy har alltid trott att hans verklighetsuppfattningar är inte som dem andras. Men när hans jobbiga och elaka matte lärare helt plötsligt förvandlas till ett monster, går allting över gränsen.

Även att jag inte har läst hela boken tipsar jag den! Iallafall är början bra!

Yallabyeeeee!

 

4 reaktioner till “En ny bok!

  1. Tack Valdemar! 😀
   Kleptoman är en person som lider av kleptomani, alltså att Nancy är som en skurk och stäl saker för att lungna ner sig själv när hon mår dåligt/ har ångest, eller för att hon tycker att det är roligt ( heh ) . Det är som en psykskada helt enkelt..
   Så då är Nancy en Kleptomantjej.

   Hoppas du förstår ^^

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s