Jag har läst boken Mysteriet på Örnklippan som är skriven av Kristina Ohlsson. Boken kom ut 2017 så den är ganska ny. Nu tänkte jag sammanfatta boken lite snabbt.

Bonnie och Charles föräldrar har bestämt att de ska flytta till London. Det vill inte Bonnie och Charles så de rymmer till Bonnies mormor som bor i Skuggvik på en klippa som kallas Örnklippan. Det blir inte det sommarlov det hoppas på. De märker snabbt att det är något som inte stämmer. Folk försvinner och det pratas om två ”Hantlagere” som hjälper en ”Hämnare” att fånga folk. (Om du läser boken kommer du fatta vad jag menar) Bonnie och Charles vill lösa mysteriet men det blir inte lika lätt som det trott. Det visar sig nämligen att ”Hantlagarna” har levt i en annan tidsålder men att de aldrig åldras… Ska de lyckas fånga ”Hantlagarna” innan de själva blir fångade?

Denna boken är min favoritbok nu. Den är superbra eftersom den blir aldrig tråkig. Alla kapitlen avslutas med en cliff hanger som gör det svårt att inte fortsätta.  Boken är inte läskig men kanske lite obehaglig.

Om jag skulle sammanfatta boken med 3 ord skulle det vara Örnklippan, Hantlagarna och försvunna barn. Bonnie är en tjej som är ganska modig, hon älskar hästar men är lite rädd för ridläraren Paul som jobbar hos hennes mormor på Örnklippan. Charles däremot är inte lika modig men han vill ända hitta den försvunna pojken. Han älskar att designa och att sy kläder. Om jag hade varit i Charles eller Bonnies situation skulle jag sagt till Bonnies mormor så hon kunde hjälpa oss.

Jag ger boken 5/5 stjärnor.

Andra böcker av Kristina Ohlsson

Mysteriet på Hetser Hill= Den är väldigt lik Mysteriet på Örnklippan men Hester Hill är lite läskigare. Den handlar också om ett hus där det händer konstiga saker, bland annat reser de tillbaka i tiden. 5/5

Zombifeber= Staden utsätts för en sjukdom som gör de utsatta till zomier, ska Sally och Hertbert lyckas rädda staden från sjukdomen. (Inte så läskig men lite äcklig i vissa fall, och obehaglig) 4/5

Det magiska hjärtat= Roberta och hennes kompis Erik ska försöka rädda Robertas kompis Charlotte mot hjärtsjukdomen med hjälp av en antik jordglob. 4/5 (Kan vara läskig)

 

En reaktion till “Recension av Mysteriet på Örnklippan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s