Hej! Nu har jag Sofia i Ugglorna läst klart boken snögrottan av Laura Trenter, Christoffer Asklöf och Joel Prisell. Den var riktigt spännande men jag tyckte att den var lite för kort. Om jag skulle sammanfatta boken med tre ord skulle det vara snögrottan, lila vante och sjukhus. Skulle jag frågat författaren en fråga skulle det vara om berättelsen är uppbyggd på en verklig händelse och i så fall hur hon fick tag på personerna som berättade.

Boken handlar om David och Andreas som bygger en snögrotta men så kommer plogbilen och kör över grottan så att snön åker över de. Det är svårt att andas och det är så kallt så de tror att de kommer dö… Som tur är blir de upphittades men vem var det egentligen som körde plogen? Svaren får du om du läser boken.

Om jag också skulle sitta fast i en grotta och inte kunna röra mig och knappt andas skulle jag fått panik. Jag skulle nog börjat gråta och skulle bara skrikit så att någon skulle höra och få upp mig. Slutet kom lite plötsligt tyckte jag men det var ändå bra. Lite konstigt också men jag tror nog inte att jag skulle kunna ha gjort det annorlunda. Det jag inte gillade var att jag tyckte att de var lite för lite i grottan. Det gick väldigt snabbt innan de kom och hittade de men om det var en verklig händelse skulle det vara skönt att de kom så snabbt.

Av mig så får boken 5/5 stjärnor!!!

”Jag rekommenderar den verkligen”   ”Kan vara lite läskig”   ”Man måste hänga med enda från början för att först det som kommer i slutet”

Andra böcker av Laura Trenter kan vara ”Det brinner” Riktigt bra den med. Om man har läst den måste man bara läsa denna eller tvärtom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s